Ingrediënten
- 200 gram volkoren bloem
- 100 gram witte basterdsuiker
- 1 tl. kaneel
- 250 ml.Bongastate schapenmelkyoghurt
- 200 gram muesli met noten
- 80 gram boter, gesmolten
- 1 zakje vanillesuiker
- ½ zakje bakpoeder
- 2 eieren
- 1 grote Grannysmith appel
- 3 el. honing
Bereiding
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Meng het meel, basterdsuiker, bakpoeder, vanillesuiker, kaneel en de helft van de muesli door elkaar.
- Maak in het midden een kuil en giet de schapenmelkyoghurt, gesmolten boter en de eieren er in.
- Spatel nu alles met een houten lepel door elkaar.
- Schil de appel, snijd ze in kleine stukjes en meng door het beslag.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes, schep ze tot ongeveer 2/3 vol.
- Meng de rest van de muesli met de honing en schep dit op het muffinbeslag.
- Duw de muesli zachtjes in het beslag.
- Bak de muffins 20 minuten in de oven.
- Controleer met een satéprikker of ze van binnengaar zijn.