Over BONGASTATE

Bongastate is een melkschapenbedrijf. Op Bongastate produceren ongeveer 500 schapen zo'n 200.000 liter melk per jaar.Boer Chris melkt zijn 500 schapen sinds februari 2009. Hij is begonnen met het verkopen van de melk en daarnaast heeft hij inmiddels een aantal culinaire producten ontwikkeld: kaas (Bongriis), pudding (Bonbrij) en ijs (Bongiis).Op deze site lees je meer over het reilen en zeilen op de boerderij en over de producten.

Klik voor meer informatie over de producten.

Zoeken

Team- en bedrijfsuitje

Boer Chris laat je graag de stallen zien, waar hij vertelt over de schapen.

bongastate lammetjeOver de verschillende rassen die aanwezig zijn en het bijzondere van Friese melkschapen. Over het houden van schapen, de voeding, het melken. Over het gedrag van schapen met anekdotes over speciale schapen. En over wat je maar weten wilt. En dan zijn er natuurlijk ook altijd nog de lammetjes, vertederend en fotogeniek.

Naast een boeiend verhaal over de schapen, kan Chris ook vertellen over hoe hij ontdekte hoe belangrijk het is dat je werk past bij je interesses en je vaardigheden. Zelf maakte hij een loopbaanswitch van vice president bij ABN AMRO / RBS naar melkschapenhouder. Daar kwam hij ‘tot leven’.

Als je in bent voor een actiever uitje, dan kun je ook activiteiten met de schapen doen, bijvoorbeeld met elkaar een groep schapen verhuizen.

koffie drinken op bongastate

Op Bongastate staat lekker eten hoog in het vaandel. Afhankelijk van jouw wensen organiseren we koffie, lunch, borrel, buffet of barbecue in de schuur van de stelpboerderij, in de stal bij de schapen, of buiten op het erf of in het land.

 

bongastate buitenkoken

 

 

Informatie en aanmelding

Neem voor informatie, tarieven en beschikbaarheid contact op met Chris de Jong, 06 24 25 47 95 of chris.de.jong@online.nl.