Over BONGASTATE

Bongastate is een melkschapenbedrijf. Op Bongastate produceren ongeveer 500 schapen zo'n 200.000 liter melk per jaar.Boer Chris melkt zijn 500 schapen sinds februari 2009. Hij is begonnen met het verkopen van de melk en daarnaast heeft hij inmiddels een aantal culinaire producten ontwikkeld: kaas (Bongriis), pudding (Bonbrij) en ijs (Bongiis).Op deze site lees je meer over het reilen en zeilen op de boerderij en over de producten.

Klik voor meer informatie over de producten.

Zoeken

Schapenmelkyoghurt

Bongastate schapenyoghurt

 

 

 

 


Bongastate schapenmelkyoghurt is een puur natuurlijke en volle schapenmelkyoghurt. Omdat schapenmelk veel eiwit bevat, heeft schapenmelkyoghurt een bijzondere textuur, vergelijkbaar met die van kwark. Op z’n lekkerst is de yoghurt als je die uit de beker schept zonder eerst te roeren. Bongastate schapenmelkyoghurt heeft een verrassende zoet-frisse smaak, het frisse van yoghurt met het zoete van schapenmelk. Erg lekker, ook zonder toevoegingen. 

De schapenmelkyoghurt van Bongastate is rijk aan proteïne, en een bron van vitamine B2 en B12, calcium en fosfor.

Gemiddelde voedingswaarden per 100 gram:

Energie: 384 kJ / 92 kcal.
Vetten: 6 gr.
waarvan verzadigd: 4 gr.
Koolhydraten: 4,5 gr.
waarvan *suikers: 4,5 gr.
Eiwitten: 5 gr.
Zout: 0,1 gr.

*Bongastate schapenmelkyoghurt bevat geen toegevoegde suikers, alleen de van nature aanwezige melksuiker.

Bongastate schapenmelkyoghurt is verkrijgbaar bij de meeste winkels van Albert Heijn en in een aantal winkels van Jumbo, Poiesz en Spar. 

Zie ook Recepten met schapenmelkyoghurt of kijk op FACEBOOK