Ingrediënten
- 240 ml Bongastate schapenmelkyoghurt
- 3 eieren
- 120 ml olie
- 160 gram suiker
- 200 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder
- Poedersuiker
Bereiding
- Verwarm de oven op 165 graden.
- Roer het bakpoeder door de bloem.
- Mix de eieren, olie en de suiker met een mixer in een ruime kom op een middelhoge stand tot een luchtig mengsel.
- Voeg de bloem, bakpoeder en de yoghurt toe aan de mengsel en mix het voor ongeveer 30 seconden op een lage stand tot een glad beslag.
- Giet het beslag voorzichtig in de bakvorm en plaatst de bakvorm in de midden van de oven. Bak deze heerlijke cake, afhankelijk van de oven, in ongeveer 50 minuten gaar.
- Check met een satéstok of een mes of de cake goed gaar is. Dit doe je door deze in het mes te steken, wanneer hij er droog uitkomt is de cake klaar.
- Laat de cake goed afkoelen en garneer hem eventueel met poedersuiker.