Ingrediënten
- 4 eieren
- 175 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 100 ml. olijfolie
- Sap en rasp van 1 citroen
- 100 ml.Bongastate schapenmelkyoghurt
- 120 gram bloem
- 1 zakje bakpoeder (8 gram)
- Poedersuiker voor garneren
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakeblik of springvorm licht in.
- Klop in een grote kom de eieren, suiker en vanillesuiker tot een romige, luchtige massa (ca. 5 minuten)
- Spatel de olijfolie, schapenmelkyoghurt en het citroensap door het eimengsel
- Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, zout en citroenrasp door elkaar en voeg toe aan de natte ingrediënten. Spatel luchtig door elkaar.
- Giet het beslag in de springvorm en laat de cake in de oven in ca. 40-45 minuten gaar worden.
- Laat de cake afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker