Ingrediënten
- 2 eidooiers
- 30 gram suiker
- 1 tl. bloem
- 100 gram pure chocola
- 120 ml. Bongastate schapenmelk
- 200 ml. slagroom
Bereiding
- Verwarm de schapenmelk in een steelpan op het vuur
- Klop in de tussentijd in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem luchtig. Het mengsel is goed als het lichtgeel van kleur wordt
- Giet de hete melk bij de eidooiers en klop het mengsel met een garde
- Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken tot vla dikte. Het is belangrijk dat je continu blijft roeren anders gaat het ei stollen
- Hak de chocolade in stukken. Als het mengsel dikker is geworden, roer je de chocola er door heen. Het wordt nu een stevige massa
- Laat het mengsel vervolgens afkoelen
- Klop de slagroom half stijf en spatel dit beetje bij beetje door de chocolademassa
- Giet de mousse in vormpjes en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast